Home Vijesti Podnesen izvještaj protiv četiri lica, među njima i Davor Dragičević

Podnesen izvještaj protiv četiri lica, među njima i Davor Dragičević

0

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen izvještaj protiv četiri lica, saopštila je večeras Policijska uprava Banjaluka.

Kako se navodi u saopštenju, Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 1.1.2019. godine, dostavili su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv četiri lica zbog sumnje da su izvršila krivična djela Ugrožavanje sigurnosti i Ugrožavanje sigurnosti u vezi sa podstrekavanjem.

Naime, lice D.D. se sumnjiči da je izvršilo krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti jer je 27.12.2018. i 30.12.2018. godine, na dvije lokacije na području Banjaluke, prilikom javnog govora uputilo ozbiljne prijetnje prema dva lica kod kojih je izazvao osjećaj straha i ugroženosti.

Nezvanično, radi se o Davoru Dragičeviću, Željku Dabiću, Slaviši Simiću i Steli Milanović.

Lica Ž.D. S.M. i S.S. se sumnjiče da su u pomenutom vremenskom periodu prisustvovala javnim skupovima i umišljajno podstrekavala D.D. i druga lica da izvrše krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti na štetu dva lica iz Banje Luke, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Podsjećamo, policija je, nakon dešavanja u Banjaluci 30.12.2018. godine raspisala potragu za Davorom Dragičevićem, ocem pokojnog Davida Dragičevića. Iako su stizale oprečne informacije gdje se on trenutno nalazi, policija je saopštila da Dragičević nije uhapšen.

(BN)