Home Vijesti PODRŠKA RODITELJIMA DAVIDA I DŽENANA: Grupa “KOB” objavila pjesmu posvećenu borbi za...

PODRŠKA RODITELJIMA DAVIDA I DŽENANA: Grupa “KOB” objavila pjesmu posvećenu borbi za ISTINU I PRAVDU (VIDEO)

0

Hard rok grupa iz Kostajnice “KOB” petu autorsku pjesmu “Istina” posvetila je traganju za istinom i pravdom i muzički je omaž svim očevima i sinovima.

Ona se na bendovskom kanalu pojavila ovog vikenda, petnaesetak dana uoči prve godišnjice nerazjašnjenog ubistva 21-godišnjeg banjalučkog studenta Davida Dragičevića, a jednako toliko poslije treće godišnjice od pogibije mladog Sarajlije Dženana Memića, još jednog 21-godišnjaka čija smrt pod sumnjivim okolnostima takođe još nije razjašnjena.

Tragične sudbine dva mladića postali su simboli pokreta “Istina i pravda”, a dva nesrećna oca ujedinili su bol i prkos zbog kojeg ne odustaju od istine.

U video spotu grupe “KOB” pojavljuju očevi sa sinovima koji ruke drže u istom položaju u kojem je držao i David kada je njegovo tijelo pronađeno 24. marta prošle godine.

– Ova pjesma je poziv na traganje za istinom i pravdom kao najvišim civilizacijskim tekovinama. Ona je simbol najveće ljubavi. One roditeljske. I živi spomenik svim očevima i sinovima – napisali su članovi grupe uz objavu pjesme “Istina”, za koju je muziku i tekst napisao Vanja Cvijenović, vokal i gitarista KOB-a.

(Glas)