Home Crna hronika Poginuo reper Gru

Poginuo reper Gru

Slavni srpski reper Dalibor Andonov, poznatiji pod imenom Gru, poginuo je danas kod Nautičkog kluba “Zemun” nakon što je prilikom vožnje kajta upao u vodu, saznaje “Blic”.

Kako saznaje “Blic”, on je tragično stradao oko 15.20 časova, a iz vode su ga izvukli prijatelji.

Pozvana je Hitna pomoć, a ljekar je konstatovao smrt na licu mjesta.

Gru je rođen 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu u Crnoj Gori.

Nakon što je izdao prvi rep album u Srbiji 1995. godine pod nazivom “Da li imaš pravo” Gru izdaje komercijalno najuspješniji rep album u Srbiji ikada “Gru2” 1996. godine, postajući lider stare škole srpskog repa koju su činili C-Ya, Who Is The Best, Monteniggers, Rhytm Attack i dr. Sa velikim hitovima “5-ak”, “Biću tu”, Gru je na albumu provukao i gangsterski prkosnu himnu “Srce” i emotivno slamajuću “Dosta mi je svega”, uspostavljajući sjajan balans između komercijalnog i andergraunda. Do danas, niko u Srbiji nije uspio napraviti usphešniji rep album.

Postao je poznat po objavljivanju provokativnog spota za pesmu “Biću tu” 1996. godine. Naime, u njemu su se pojavile djevojke iz, tada buduće, grupe Models, a ispod su bili ispisani nasumično birani brojevi, po uzoru na reklame za hot-lajn. Međutim, ti brojevi su zaista postojali, pa je kasnije u spotu preko tih brojeva pisalo rasprodato. Ostali Gruovi singlovi sa drugog studijskog albuma su “Srce”, “Dosta mi je svega” (sa dva različita video-spota) i “5-ak”.

Godine 2010. sa Ajs Nigrutinom snimio je spot za pjesmu “I dalje me žele”.