Home Crna hronika Poginuo tokom nezakonitog ribolova na Vrbanji

Poginuo tokom nezakonitog ribolova na Vrbanji

Neimenovani tridesetogodišnjak iz Obodnika kod Kotor Varoša nastradao je dok je pomoću električne energije nezakonito lovio ribu u rijeci Vrbanji, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.


On je lovio ribu u subotu, 13. jula, u društvu lica B. M, koji je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nezakonit ribolov.

Istog dana uhapšena je i O. M. zbog sumnje da je izvršila krivično djelo sprečavanje dokazivanja, jer je sa lica mjesta uklonila sredstva izvršenja krivičnog djela nezakonit ribolov, navodi se u saopštenju.

O svim okolnostima policija je upoznala dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv pomenutih lica za navedena krivična djela.

– Policijski službenici Policijske stanice Kotor Varoš su u subotu oko 13 časova postupili po zaprimljenoj prijavi da je u kotorvaroški Dom zdravlja dovezeno tijelo tridesetogodišnjaka koje je prethodno izvučeno iz rijeke Vrbanje – navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su izvršili uviđaj na mjestu događaja, a daljim radom utvrdili da je tridesetogodišnjak bio u društvu sa B. M. i da su pomoću električne energije nezakonito lovili ribu, te da je od posljedica navedenog zadobio povrede od kojih je preminuo.

Srna