Home Banjaluka Pogledajte gdje će raditi profesori koji su ocijenjeni čistom desetkom

Pogledajte gdje će raditi profesori koji su ocijenjeni čistom desetkom

0

Komisija za izbor profesora fizičkog vaspitanja i sporta za realizaciju projekta „Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“ u Banjaluci, sačinila je rang-listu 28 profesora fizičkog vaspitanja i sporta i prijedlog izabranih škola u kojima će se sprovoditi ovaj projekat.

Rang-lista je sačinjena na osnovu javnog poziva Grada. Profesori će sklopiti ugovor o volontiranju, i za to će, kažu u Gradu, imati naknadu u skladu sa zakonom.

Izabrani kandidati na intervjuu su dobili ocjene od 5,6 do 10, a profesori sa čistom desetkom predavaće u osnovnim školama: “Branislav Nušić”, “Vuk S. Karadžić”, “Georgije Rakovski”, “Dositej Obradović”, “Sveti Sava” i “Stanko Rakita”.

– Jedan od kriterijuma u kojim školama će profesori raditi, bili su i rezultati ankete sa učenicima u kojoj su se oni opredjeljivali koje sportove najviše vole. Tako, ako su negdje djeca izrazila želju za rukometom, vodili smo se time da odaberemo profesora koji je trenirao taj sport. Takođe, nastojali smo i da profesori rade u naseljima gdje žive i gdje već poznaju mnoge roditelje i djecu- precizirao je za Srpskainfo, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

On je dodao da je osnovni cilj projekta omogućavanje učenicima osnovnih škola našeg grada da kroz povećan broj izabranih sportskih aktivnosti budu fizički angažovani tokom cijele školske godine, dok su specifični ciljevi projekta da se profesorima fizičkog vaspitanja omogući sticanje radnog iskustva, zatim uključivanje većeg broja učenika u sistem školskih sportskih takmičenja odnosno povećanje fizičkih aktivnosti kod učenika, te prepoznavanje talentovanih učenika za određene sportove.

– Plan i program aktivnosti je izrađen u skladu sa nastavnim planom i programom, te ciljevima i usvojenim pravcima projekta. Za učenike uzrasta od 2. do 5. razreda osnovnih škola, profesori fizičkog vaspitanja realizovaće projekat kroz izabranu sportsku aktivnost nakon završetka redovne nastave, uz obogaćenje sadržaja sportskim poligonima i takmičenjima. Na ovaj način, djeci će biti omogućena dodatna fizička aktivnost i data mogućnost da se bave izabranim sportom. U program se uključuju i učenici od 6. do 9. razreda sa posebnim akcentom na učenike 6. i 9. razreda – rekao je Banjac.

(Srpska Info)