Home Video Pogledajte kako je uhvaćen državljanin BiH koji je osumnjičen za višemilionsku krađu...

Pogledajte kako je uhvaćen državljanin BiH koji je osumnjičen za višemilionsku krađu Veneciji (VIDEO)

0

Hrvatska policija je uhvatila i petog člana grupe koja je osumnjičena za krađu nakita milionske vrijednosti, državljanina Srbije Gorana Perovića (54), dok se za šestim članom i dalje traga. Petorici uhapšenih je određen ekstradicijski pritvor

Radi se o državljaninu Hrvatske i BiH Vinku Tomiću (60) te hrvatskim državljanima Želimiru Grbavecu (48), Zvonku Grgiću (43) i Vladimiru Đurkinu (48), prenosi Index.hr.

Italijanska policija otkrila je na konferenciji za medije kako je Tomić razotkriven zahvaljujući fotografijama koje je objavljivao na “Fejsbuku”. Naime, na tim fotografijama na ruci ima prsten koji odgovara prstenu koji je na ruci imao lopov iz Duždeve palače.

Istraga je otkrila da je grupa čak tri puta pokušala izvesti pljačku. Prvi put to se dogodilo 30. decembra 2017. godine. Tada je radnik obezbjeđenja uočio da se sumnjivo ponašaju te je sve posjetitelje udaljio od vitrina.

Drugi put je grupa pokušala izvesti pljačku 2. januara 2018., ali nije uspjela jer su je ostali posjetitelji stalno ometali.

Treći put, samo dan kasnije, uspjeli su u svom naumu. Pljačku su izveli u svega 30 sekundi.

Kako je saopštila policija, imali su i pomagačicu – zaposlenicu Duždeve palate u kojoj je izvedena pljačka.

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palači na izložbi pod nazivom “Blaga mogula i maharadža”. Ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrijednosti od milion dolara te broš od platine i rubina u vrijednosti od preko dva miliona dolara.