Home Banjaluka Pogledajte kakvo će biti radno vrijeme za praznike u Banjaluci

Pogledajte kakvo će biti radno vrijeme za praznike u Banjaluci

0

Zbog obilježavanja republičkog praznika – Nove godine, Gradska uprava neće raditi 1. i 2. januara.

-Zakonom je precizirano da u dane republičkog praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti – poručuju iz Gradske uprave.

Naveli su da će u srijedu, 1. januara, u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada moći da rade:

Od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, dragstori i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama,

Od osam do 21.00 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.

-Navedeni subjekti mogu da rade i 2. januara, a uz njih drugog dana republičkog praznika na području grada od osam do 16.00 časova mogu da rade i pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, te trgovački centri koji na pomenuti datum mogu da rade u vremenu od 8.00 do 22. časa – kazali su u Gradskoj upravi.

Kada je riječ o ugostiteljskim objektima, za vrijeme praznika, sve do 15. januara, mogu raditi duže izuzev kafana smještenih u objektima stambeno-poslovnih zgrada kolektivnog stanovanja.

-Prema zaključku koji je donio gradonačelnik Igor Radojičić, ugostiteljski objekti na području grada mogu raditi u neograničenom radnom vremenu: 1, 2, 7. i 14. januara, a ostalim danima do 15. januara, ugostiteljski objekti mogu raditi u radnom vremenu dužem u odnosu na radno vrijeme propisano odlukom – precizirali su u Gradskoj upravi.

Srpska Info