Home Banjaluka Pogledajte listu poslodavaca koji dolaze po radnike u Banja Luku

Pogledajte listu poslodavaca koji dolaze po radnike u Banja Luku

0

Proljetni Sajam zapošljavanja MojeDelo.com još jedna prilika za direktan kontakt sa slovenačkim poslodavcima. Preko 20 poslodavaca traži više od 130 radnika.

Najveći Slovenački portal zapošljavanja MojeDelo.com, u četvrtak, 28. marta u Salonu Jelena, Banja Luka organizuje Sajam zapošljavanja. Na sajmu će se predstaviti preko 20 poslodavaca koji su iskazali potrebu za preko 130 radnika različitih zanimanja.

Među profesijama, za koje se procjenjuje da su u deficitu u Sloveniji u 2019. godini, najizraženiji je deficit kod zavarivača, alatničara, vodoinstalatera, fizioterapeuta, mašinskih inženjera, mehaničara, građevinskih inženjera, zubara, mesara i medicinskih sestara.  Najveći udio slovenačkih poslodavaca koji imaju poteškoća u pronalaženju radnika je u sljedećim aktivnostima: ugostiteljstvo (69%), građevinarstvo (62%), zdravstvo i socialna skrb (62%), ostale poslovne aktivnosti (61%) i djelatnost prerade (56%).

Najčešće slovenački poslodavci traže nove radnike u bivšim republikama Jugoslavije iz građevinske, transportne i skladišne industrije.

Sajam će biti održan u periodu od 9 do 17 časova a ulaz je slobodan.

Na sajmu će posjetitelji moći napraviti test engleskog jezika i poslušati predavanje „Kako što prije do radnih dozvola“. Više informacija o poslodavcima i programu možete pronaći na www.sajamzaposljavanja.com.

Slijedi lista poslodavaca koji su do danas potvdrili prisustvo.