Home Svijet Policajac potegao pištolj i “šokirao” Francusku!? (VIDEO)

Policajac potegao pištolj i “šokirao” Francusku!? (VIDEO)

0

Snimak francuskog policajca koji je uperio pištolj na demonstrante koji su ga napadali, pojavio se na društvenim mrežama.

Sindikat policije saopštio da je njihov kolega delovao u samoodbrani. Policajac je izvadio oružje nakon što su ga demonstranti na Jelisejskim poljima srušili sa motora ali nije ispalio metak.

Na snimku se vidi i kako drugi policajci šutiraju demonstrante koji ih napadaju. Ipak, prijetnja smrtonosne akcije šokirala je mnoge Francuze, prenosi AP.

Mnogi demonstranti smatraju da je to primjer neadekvatne reakcije policije. Sa druge strane, policija je saopštila da su kolege djelovale u samodbrani.

– Policajac sa pištoljem je uradio pravu stvar. To je donijelo trenutak pauze koja je omogućila mojim kolegama da bezbjedno napuste lice mjesta – rekao je Roko Kontento iz francuskog sindikata policije FGP.

Prema njegovim riječima, postupak policajca imao je za cilj da odvrati demonstrante. On je rekao da je ovaj slučaj izuzetak ali da je policiji dozvoljeno da izvuče oružje ako je fizički ugrožena.

Takođe je apelovao na oštrije sankcionisanje onih koji napadaju policiju.