Home Vijesti Policija blizu drugog napadača na novinara

Policija blizu drugog napadača na novinara

0

Napadači na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića najvjerovatnije su otkriveni na osnovu snimka bezbjedonosne kamere koja je snimila njihovo kretanje. Policija je na tragu i drugom napadaču.

Ovo se moglo zaključiti na osnovu izlaganja advokata prvog osumnjičenog Marka Čolića, Gordana Joviševića na ročištu u Okružnom sudu u Banjaluci, gdje se odlučivalo da li će bokser ostati iza rešetaka.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija ima informacije i o drugom saučesniku u ovom napadu. Takođe je riječ o bivšem sportisti, ali on još nije priveden.

Jovišević je od sudije za prethodni postupak zatražio da se odbije prijedlog za određivanje pritvora i da se njegov branjenik pusti na slobodu.

On je iznio nekoliko zamjerki na prijedlog pritvora koje je dostavilo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a ono što je posebno zanimljivo jeste da tužilac još nije uzeo službenu izjavu od Kovačevića.

Jovišević je rekao da se cijeli prijedlog pritvora zasniva na službenoj zabilješci, što ne može biti dokaz.Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je u ponedjeljak da je policija intenzivno tragala za počiniocima, ali da su istragu pratile i „teorije zavjere“.

– U napadu nema političke pozadine. Tužilaštvo je napad okvalifikovalo kao pokušaj ubistva i sada je na pravosuđu da završi svoj dio posla. Napad nema nikakve veze sa bilo kim iz vlasti, niti je napad naručen od bilo koga ko je dio vlasti – istakao je Lukač.

Međutim, Kovačević tvrdi da napad ima političku pozadinu i da se što prije moraju otkriti naručioci napada.

– Tužilac nije pružio valjano obrazloženje u pogledu kvalifikacije djela koje se Čoliću stavlja na teret. Osim toga, u prijedlogu za pritvor navodi se da su oštećenom nanesene teške i po život opasne povrede, ali nisu pruženi dokazi koji to potvrđuju. Tužilac nije obrazložio na osnovu čega zasniva svoju tvrdnju da je riječ o po život opasnim povredama – istakao je Jovišević.