Home Banjaluka Policija zabranila okupljanje građana ispred hrama u Banjaluci

Policija zabranila okupljanje građana ispred hrama u Banjaluci

0

Ozren Perduv, član grupe “Pravda za Davida” oglasio se sinoć u vezi sa zabranom okupljanja ove grupe ispred hrama u Banjaluci napisavši kako je bio u Policijskoj upravi Banjaluka te da je vidio papir iz crkve.

– SPC zabrinuta zbog okupljanja građana ispred hrama. Izdajte zvanično saopštenje o zabrani okupljanja – napisao je Davor Dragičević na Fejsbuk grupi Pravda za Davida.

Podsjetimo da su tokom paljenja svijeća u porti Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci građanima prišla dvojica pripadnika MUP Republike Srpske i rekli da više neće biti dozvoljeno okupljanja. Oni su okupljenim građanima rekli da se više ne mogu okupljati u porti hrama Hrista Spasitelja, kažu iz grupe „Pravda za Davida“, navodno na zahtjev crkve.

Ozren Perduv, član grupe Pravda za Davida oglasio se sinoć u vezi sa zabranom okupljanja ove grupe ispred Hrama u Banjaluci napisavši kako je bio u Policijskoj upravi Banjaluka te da je vidio papir iz crkve.

– Nisu mi dali da ga nosim, niti da slikam. Uglavnom, crkva između ostalog moli policiju da im omogući nesmetan rad i vršenje poslova. Ja samo ne znam kako smo mi to stajanjem smetali ili ometali bilo koga. Kako god, sutra ( danas, op. BUKA) ću doći u 19.30 da zapalim svijeću za ubijenog Davida, a onda ću da sjednem na klupu i ćaskam sa svojim kolegom. Baš kao što mnogo roditelja sa svojom djecom radi. Nadam se da neću na taj način ometati rad sveštenstva – napisao je on na grupi “Pravda za Davida”.

Podsjetimo, Davidovi posmrtni ostaci su, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

Okupljanja u centru Banjaluke, na kojima je tražena istina o stradanju tog mladića, prekinuta su krajem prošle godine, a manji broj građana svako veče pali svijeće u krugu banjalučke pravoslavne crkve.

(Buka)