Home Region Političar podnio ostavku jer nije platio sendvič, ni neobično opravdanje mu nije...

Političar podnio ostavku jer nije platio sendvič, ni neobično opravdanje mu nije pomoglo

Iako je kasnije platio sendvič, nije zadržao položaj

Slovenski distributer brze hrane, specijaliziran za sendviče, iskoristio je aktuelnu političku aferu koja je dovela do iznuđene ostavke jednog poslanika u parlamentu i na tržište plasirao sendvič “zastupnik”.

– U pitanju je korisna alternativa za neukusan čin jednog od 90 izabranih predstavnika naroda u našem parlamentu – objavila je kompanija “Sendvičarna”, aludirajući na zastupnika Darija Krajčića, koji je na pritisak svoje stranke Lista Marjana Šarca (LMŠ) u ponedjeljak vratio mandat, nakon što je u razgovoru s kolegama priznao da je u pauzi zasjedanja u obližnjem lokalu uzeo sendvič i prošao mimo blagajne, jer prodavačice na njega nisu obraćale pažnju, a njemu se žurilo.

Iako je kasnije platio sendvič i rekao da se radilo o društvenom eksperimentu kako bi ispitao budnost kontrole, premijer Marjan Šarec insistirao je da Krajčič vrati mandat stranci, što je na kraju i učinio, ali uz opasku da to nije zaslužio i da je mjera protiv njega previše stroga.

Firma “Sendvičarna” s poslovnicama u Velenju, Celju, Mariboru i Ljubljani, marketinški je iskoristila taj slučaj i počela prodavati sendviče “zastupnik”.

Sendvič je napravljen od domaćeg peciva s integralnim brašnom, narezanih slovenskih suhomesnatih specijaliteta i kisele paprike.

Prva serija od 90 “zastupnika” otišla je u narodnu kuhinju na Zaloškoj cesti u Ljubljani, kao dokaz da je riječ o dobrotvornoj kampanji, dok se za ostale vremenom cijena stabilizirala na 2,5 eura po sendviču, kazao je za list “Večer” predstavnik “Sendvičarna”.

Fokus