Home Promo objave Pomoć za opštinu Kostajnica pogođenu razornim zemljotresom stigla odmah od kompanije Meridian

Pomoć za opštinu Kostajnica pogođenu razornim zemljotresom stigla odmah od kompanije Meridian

0

 

Kompanija Meridian odmah priskočila u pomoć opštini koja je pretrpjela veliku štetu u razornom zemljotresu u BiH

 

Kraj 2020.godine i ulazak u novu 2021.godinu pored pandemije virusa korona koja ne jenjava zadesila je i prirodna katastrofa gdje je razorni zemljotres jačine 6,3 stepena po Richteru zahvatio Petrinju u Hrvatskoj, a dva grada u BiH koja su pretrpjela veliku štetu su Kostajnica i opština Dubica.

Kompanija Meridian je uvijek na terenu i uz svoje sugrađane, tako i ovom prilikom se suosjeća sa opštinama koje je zadesio razorni zemljotres, sa ljudima koji su u trenu ostali bez svega što su godinama gradili. Ova kompanija posjetila je opštinu Kostajnica i donirala novčana sredstva opštinskom računu namjenjenom za saniranje štete nastale usljed zemljotresa.

U opštini Kostajnica oštećeno je preko 600 objekata, od toga 45 objekata je potpuno uništeno, 9 objekata treba djelimično rušenje, a 30 objekata hitnu sanaciju. Pored stambenih objekata velikih broj javnih ustanova je oštećen i treba hitnu sanaciju.

Kostajnica kao opština trenutno nema raspoloživih resursa kako bi se sama izborila sa nastalom štetom, a kompanija Meridian se odmah priključila i pružila solidarnost, podršku ipomoć.

„Zemljotresi su prirodne katastrofe koje niko ne može da predvidi, da se zaštiti i svakog mogu da zadese kao što su ovaj put našu opštinu gdje u trenu se ostaje bez svega onog što su ljudi cijeli svoj život stvarali i ulagali. Kompanija Meridian nas je kontaktirala odmah kako bi nam uručila pomoć te smo ovom prilikom im neizmjerno zahvalni što su društveno odgovorni i spremni da nam pomognu u ovim teškim danima“- istakao je Aleksandar Pašić viši stručni saradnik za razvoj i odnose s javnošću iz kabineta načelnika opštine Kostajnica.

„Početak ove godine nažalost je obilježila velika katastrofa izazvana zemljotresom gdje je stradala opština Kostajnica i mi kao kompanija smo osjećali potrebu da pomognemo ovoj opštini, pokažemo solidarnost u ovim teškim momentima za ovaj narod. Uvijek ćemo pomoći gdje god je to potrebno jer je to najvažnijidio našeg poslovanja, biti društveno odgovorni“- ističu iz kompanije Meridian.