Home Banjaluka Ponovljen tender za vrtić na Starčevici

Ponovljen tender za vrtić na Starčevici

0

Gradska uprava Banjaluka ponovila je tender za rekonstrukciju još jednog poslovnog prostora za potrebe novog vrtića, nastojeći da što veći broj djece dobije priliku za adekvatno predškolsko obrazovanje.

Riječ je o poslovnom prostoru u vlasništvu grada u naselju Starčevica, u Ulici Prve krajiške brigade narodne odbrane broj jedan, koji je donedavno koristila Gradska razvojna agencija.

U gradskom Odjeljenju za komunalne poslove rečeno je Srni da je rekonstrukcija ovog prostora na Starčevici već trebalo da počne, ali je prolongirana zbog neuspješnog tendera za izbor firme koja bi bila zadužena za taj posao.

U resornom odjeljenju navode da je tender poništen iz formalnih razloga, jer je uočena greška u prijavi ponuđača.

“Ponovili smo juče postupak i očekujemo da do kraja godine uspješno okončamo realizaciju ovog projekta”, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Procijenjena vrijednost radova je oko 160.000 KM, a, prema planu, novi prostor biće prilagođen potrebama boravka oko 60 mališana.

Na radost roditelja i djece nedavno su otvorena dva nova vrtića u naseljima Obilićevo i Rosulje, koji se, takođe, nalaze u preuređenim gradskim poslovnim prostorima.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove podsjećaju da su u toku radovi na proširenju vrtića “Bubamara” u naselju Obilićevo, što će otvoriti prostor za prijem još 25 mališana u ovoj predškolskoj ustanovi, a riječ je o donaciji “Delta holdinga”, vrijednoj 33.000 evra.

(Nezavisne)