Home Crna hronika Ponovo osuđena četvorica Mrkonjićana: 12 godina robije za pljačku iz 2003.

Ponovo osuđena četvorica Mrkonjićana: 12 godina robije za pljačku iz 2003.

0

Četvorica Mrkonjićana osuđena su na ukupno 12 godina zatvora zbog pljačke njihovog sugrađanina Petra Stupara (85), kojem su, po optužnici, oteli 7.000 evra i 2.000 maraka.

Okružni sud Banjaluka je Aleksandra Jarića (35) osudio na dvije, Zorana Dakića (35) i Vitomira Ticu (33) na po tri, a Dragana Čulića (41) na četiri godine robije.

Krivim su proglašeni ponovo, u obnovljenom postupku, nakon što je Vrhovni sud RS u februaru ukinuo raniju presudu kojom je ova četvorka bila osuđena na ukupno 16 godina. Ranijom presudom svi su dobili po godinu više.

Zanimljivo je da je u pitanju pljačka koja se odigrala prije gotovo 15 godina! Prema optužnici, razbojnici su 17. decembra 2003. upali u kuću Stupara, pretukli njega i njegovu suprugu i opljačkali ih! Odmah po dolasku zalupali su na vrata, a kada su im supružnici otvorili, trojica su ušla u kuću dok je četvrti čuvao stražu.

Sudski proces protiv četvorice Mrkonjićana bio je veoma zanimljiv. Tako je Svjetlana Todorović svojevremeno izjavila da joj je bivši nevjenčani suprug Dragan Čulić priznao da je zajedno sa trojicom sugrađana opljačkao Stupara, a koji je, kako je ranije objavljeno, švercer deviza. Todorovićeva je ispričala da je četvorka u noći pljačke bila kod nje u stanu, te da su se došaptavali.

“Kod mene su bili do 23 sata i otišli su. Čulić se vratio i probudio me, a sa sobom je donio neku odjeću. Ispričao je da su odjeću ukrali od Petra Stupara. Odjeću je spalio u peći”, rekla je ranije Todorovićeva i dodala da joj je Čulić prijetio da ovo nikome ne smije reći.

Opljačkani Petar Stupar u sudu je kazao da je jedan od razbojnika te noći tukao njega, a drugi njegovu nevjenčanu suprugu, koja se, kako je kazao, potom razboljela i nakon nekoliko godina umrla. Po riječima Stupara, razbojnik koji ga je tukao tražio je novac i prijetio mu da će ga zaklati.

Četvorica optuženih, sudskom odlukom, ostali su i bez iznosa koji je, po presudi, ukraden.

“Od optuženih je oduzet novac koji su uzeli tokom razbojništva, i to 2.000 КМ i 7.000 evra”, saopšteno je iz Okružnog suda Banjaluka.

(Nezavisne)