Home Banjaluka Popravljaju krov na školi u Mišinom Hanu, od petka radovi i u...

Popravljaju krov na školi u Mišinom Hanu, od petka radovi i u Lazarevu

0

Počela je obnova krova na područnoj školi “Milutin Bojić” u Mišinom hanu, a Grad je za radove izdvojio 19.000 KM.

Na ovoj školi, koja je dodatno oštećena tokom olujnog nevremena krajem prošlog mjeseca, planirana je i zamjena stolarije za šta će sredstva, kako je najavljeno, obezbijediti Vlada Republike Srpske.

Uz ove radove u Mišinom hanu, u toku je sanacija i rekonstrukcija više školskih objekata na području grada, za šta je novac obezbijeđen gradskim budžetom ili u saradnji sa Vladom RS i UNDP-om kroz projekat energetske efikasnosti.

Ukupno na 19 školskih ustanova tokom ove godine obaviće se krupnije ili sitnije popravke, u okviru radova vrijednih 2,5 miliona maraka.

Izvođača radova izabrala je i škola “Ivan Goran Kovačić”, gdje će takođe rekonstruisan krov.

– Vrijednost posla je 36.565 KM i očekuje se da će radovi početi u petak, 10. avgusta – kazali su iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, te podsjetili da je u toku i rekonstrukcija krova na centralnoj školi “Jovan Dučić” u Zalužanima, vrijednosti 34.504 KM.

Kako bi đaci od jeseni imali bolje uslove za rad, uvodi se i centralno grijanje u područnoj školi u Česmi, za šta je Grad obezbijedio 23.868 KM. Uz pomoć novca iz fondova UNDP-a, ova škola će biti proširena za još jednu učionicu.

I učenici Osnovne škole “Dositej Obradović” u Obilićevu novu školsku godinu započeće u boljim uslovima, jer su učionice “utopljene” putem projekta energetske efikasnosti UNDP-a, dok je Vlada RS finansirala nabavku novih peći za kotlovnicu. Parlalelno s tim, u ovoj školi započela je sanacija toaleta, za šta je u gradskom budžetu obezbjeđeno 30.000 KM.

Uskoro se očekuju i radovi u preostalim školama, kojima je Grad odobrio sredstva za obnovu: “Miroslav Antić”, “Branko Ćopić”, OŠ “Đura Jakšić”, OŠ “Petar Kočić”, te područna škola u Aginom selu. Sredstva su dobile i dvije srednje škole: Tehnička za sanaciju krova i Elektrotehnička za zamjenu stolarije i dijela starih radijatora.

(Blic)