Home Sport Portugalu prvi trofej Lige nacija

Portugalu prvi trofej Lige nacija

0

Fudbaleri Portugala osvojili su premijerno izdanje Lige nacija, pobijedivši u finalu reprezentaciju Holandije sa 1:0 (0:0).

Izabranici Fernanda Santoša do istorijskog trijumfa došli su golom Gonsala Gedeša u 60. minutu. Bernardo Silva odlično je pronašao Gedeša, koji je snažno šutirao i savladao Silesena.

Portugal, aktuelni šampion Evrope, ovom pobjedom plasirao se na EURO 2020, i bez obzira na učinak u kvalifikacijama naći će se na Evrpskom prvenstvu.

Tokom prvih 45 minuta gledali smo uspavanku. Holandija uglavnom se branila i čekala kontranapade, dok su napadi Portugala bili bezopasni.

Virdžil van Dajk sve je blokirao, mladi Matijas de Liht takođe je igrao na visokom nivou i Ronaldo nije uspio da dođe do pozicije za gol.

Kako je krenuo drugi period igre odmah se vidjelo da ćemo gledati bolji fudbal. Nisu ekipe stvarale stopostotne šanse, ali je intenzitet igre bio mnogo bolji.

Konačno gol smo vidjeli u 60. minutu. Silva je sjajno uposlio Gedeša, koji je snažnim šutem savladao Silesena.

Od tog trenutka “oranje” je zaigralo mnogo bolje, počeli su da stvaraju šanse, ali je Rui Patrisio bio odličan. Golman Portugala sve je odbranio i na neki način je donio titulu Portugalu.

Aktuelni šampion Evrope biće zapamćen kao prvi pobjednik UEFA Lige nacija u istoriji.

B92