Home Vijesti POSLANICI SDS JEDNOGLASNI “Dodik pričom o papcima skreće temu sa NATO”

POSLANICI SDS JEDNOGLASNI “Dodik pričom o papcima skreće temu sa NATO”

0

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske žestoko su odgovorili na izjave lidera SNSD Milorada Dodika koji je najavio mogućnost pojave novih “papaka” na političkoj sceni Srpske, i to iz redova najveće opozicione stranke, što oni odbacuju, navodeći da je riječ o spinu i skretanju pažnje javnosti sa priče o NATO.

Dodik je, naime, u ponedeljak uveče izjavio da je moguće da jedan broj poslanika SDS u NSRS izađe iz stranke i pristupi nekim od stranaka okupljenih oko SNSD. On je još dodao da je SDS u rasulu i da nema liderstva.

– Dodiku se ništa ne može vjerovati, jer je on jedan notorni lažov – poručio je šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić.

On je za Srpskainfo rekao da  je Dodikova izjava samo skretanje pažnje sa priče oko NATO i aktiviranja MAP (Akcioni plan za članstvo).

Isto mišljene dijeli i poslanik SDS Davor Šešić, koji kaže da je riječ o klasičnom spinu, kako bi se priča oko NATO stavila u drugi plan.

– Upravo to nepominjanje imena poslanika koji navodno trebaju preći u vladajuću koaliciju i tako široko postavljena priča jasno pokazuje da se to neće desiti. Takvih poslanika nema, ali zato ima bolna tema i gorka istina zvana MAP, koju sad treba što prije zaboraviti – ističe Šešić.

Njegov partijski kolega Milan Tubin smatra da Dodikovu izjavu treba shvatiti kao početak predizborne kampanje i pokušaj urušavanja SDS i njenog ugleda kod naroda.

– Mislim da je priča izmišljena, ali opet ne mogu to tvrditi sto odsto, jer znamo da je Dodik spreman da kupuje ljude, što je već i pokazao. Da li je nekome ponudio eventualno novac da izađe iz SDS, to ne znam – ističe Tubin.

On ipak smatra da niko od njegovih kolega neće nasjesti na Dodikove eventualne nemoralne ponude i napustiti Klub SDS.

Tubin ističe da je prije sklon vjerovanju da je Dodik pričom o navodnom prelasku poslanika SDS u druge stranke htio da zada udarac predsjedniku stranke Mirku Šaroviću.

– To je prije udar na SDS i Šarovića nego istina. Dodik je spreman na sve jer on nije predsjednik svih građana već samo SNSD, i tako se ponaša. S obzirom na to da je izborna godina, pokušava da spinuje javnost da SDS ima velike unutrašnje probleme kako bi odvratio narod da ne glasa za nas – ističe Tubin.

Poslanik Nedeljko Glamočak takođe tvrdi da je Klub SDS u NSRS jedinstven i da nema nikakvih unutrašnjih sukoba i svađa među njima.

– Mislim da Dodik baca “bombe” kako bi skrenuo pažnju sa našega zahtjeva da se održi posebna sjednica NSRS na temu aktiviranja MAP – ističe Glamočak.

Dodaje da ih je Dodik na prošloj posebnoj sjednici NSRS prevario, jer je tvrdio da MAP neće biti aktiviran. Glamočak kaže da je SDS iščistio svoje redove i da ne vjeruje da je iko “zainteresovan za trgovinu”.

Istu poruku je poslao i poslanik Zoran Vidić, ističući da Klub SDS odlično funkcioniše, te da su oni koji su željeli da napuste ovu stranku to učinili odmah nakon proteklih izbora.

On je upitao zašto je Dodiku stalo da ima još poslanika kada već ima dvotrećinsku većinu u NSRS.

– Neka se bavi svojim problemima, jer je praksa do sada bila da oni koji pređu kod njih iz neke druge partije imaju bolji status nego stari članovi SNSD. Samo je pitanje dana kada će se ti stari članovi pobuniti – poručuje Vidić.

(Srpskainfo)