Home Banjaluka Poslije klupa prvog poljupca Banjaluka dobila i lokacije za selfi

Poslije klupa prvog poljupca Banjaluka dobila i lokacije za selfi

0

S ciljem obogaćivanja turističke ponude, na više lokacija u gradu postavljene su klupe „prvog poljupca“ i table koje označavaju najljepša mjesta za fotografisanje.

Klupe se nalaze u Aleji Svetog Save, na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, na šetalištu uz Vrbas u naselju Obilićevo i u Parku „Mladen Stojanović“, dok su table postavljene u parkovima „Petar Kočić“ i „Mladen Stojanović“ i na vidikovcu na Banj brdu.

Oba projekta realizovala su udruženja građana, koje je Grad podržao putem Javnog poziva za razvoj turizma na temu „Razvoj mikrolokacija grada Banjaluka s ciljem promocije turizma“.

– Cilj nam je bio da se kreiraju i promovišu atraktivne mikrolokacije u Banjaluci, koje doprinose stvaranju prepoznatljivog imidža našeg grada kao turističke destinacije – kazao je v.d. načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić.

– Ovaj projekat će turistima, a posebno mlađoj populaciji koja posjećuje Banjaluku, omogućiti određen vid dodatne zabave dok prate mapu i traže obilježene lokacije, kao i dok na istim prave kreativne i zabavne selfi fotografije, ujedno promovišući naš grad, dijeljenjem fotografija na društvenim mrežama – zaključili su iz resornog odjeljenja.

Blic