Home Banjaluka Postavljeni „treptači“ na dijelu Istočnog tranzita

Postavljeni „treptači“ na dijelu Istočnog tranzita

0

Dodatna saobraćajna signalizacija, tzv. treptači, postavljeni su danas u blizini pješačkog prelaza na novoizgrađenom dijelu Istočnog tranzita.

– Treptači su postavljeni nakon što je uočen potencijalni bezbjedonosni rizik zbog velikog broja osnovaca koji sa Starčevice prelaze ovu dionicu na putu do škole „Petar Petrović Njegoš“ – kažu u Gradskoj upravi.

U blizini pješačkog prelaza instalirana je dodatna vizuelna signalizacija, odnosno fluoroscentne table sa led treptačima, koje će vozače opominjati na povećanu pažnju.

– Pored toga, maksimalna brzina na prilazu pješačkom prelazu biće smanjena na 40 kilometara na čas. Od početka školske godine, uočeno je da postoji potencijalni bezbjednosni rizik na ovoj dionici zbog čega smo, kao prvi korak, odlučili da postavimo dodatnu vizuelnu signalizaciju – kažu u nadležnom u odjeljenju.

Istovremeno, nadležne službe su o potencijalnim rizicima za pješake na ovoj dionici obavijestili i Policijsku stanicu za bezbjednost saobraćaja, sa zahtjevom da se pojača prisustvo saobraćajaca na ovoj lokaciji.

– Nadamo se da će ove mjere biti dovoljne da bezbjedonosni rizik za pješake bude znatno smanjen. U narednom periodu, pratićemo da li su ove mjere dale očekivane efekte. Ukoliko to ne bude slučaj, na ovoj lokaciji će biti postavljen semafor sa tasterom za pješake – zaključeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.