Home Crna hronika Potjernica protiv Nedeljka Dukića zbog pokušaja ubistva

Potjernica protiv Nedeljka Dukića zbog pokušaja ubistva

0

Okružni sud u Banjaluci donio je naredbu za izdavanje centralne potjernice protiv Nedeljka Dukića drugoosumnjičenog za pokušaj ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića. Međutim, međunarodnu potjernicu još niko nije raspisao.

To znači da je Dukiću ostavljen prostor da se može nesmetano ’’provlačiti’’ preko granice i sakriti se bilo gdje u svijetu. Tako nešto je bilo i u slučaju Nenada Radinkovića.

Prema nezvaničnim informacijama Nedeljko Dukić je prije nekoliko dana viđen u Kneževu. Postoje i informacije da je nedavno lociran u Sloveniji gdje mu žive srodnici. Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač nije želio da odgovori da li i MUP ima takva saznanja.

”Imamo dovoljno saznaja da je učestvovao u napadu, nalazi se u bjekstvu. Ne mogu da vam kažem gdje se nalazi jer bi to narušilo potragu”- rekoa je Lukač.

Da li se Dukić krije u Kneževu pitanje je na koje iz Okružnog javnog tužilaštva –nema odgovora. Potvrđuju samo da se predmet nalazi u radnji i u fazi je istrage. Bokser Marko Čolić je uhapšen u septembru. Od tada se nalazi u pritvoru.

”Rješenjem Okružnog suda u Banja Luci od dana 04.10.2018. godine,produžen je pritvor prema osumnjičenom Marku Čoliću, za još dva mjeseca i može trajati najduže do dana 07.12.2018. godine.” – odgovorili su iz Okružnog javnog tužilaštva.

Novinar Vladimir Kovačević metalnim palicama je brutalno pretučen 26. avgusta ispred svog stana u naselju Obilećevo. Tužilaštvo je napad okarakterisalo kao pokušaj ubistva.

(BN)