Home Vijesti Potjernica za napadačem na novinara

Potjernica za napadačem na novinara

0

Policijska uprava Banjaluka podnijela je izvještaj protiv Nedeljka Dukića (27) iz Kneževa zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića. Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka poslat je prijedlog Okružnom sudu za raspisisvanje potjernice jer je Dukić u bjekstvu.

Na metalnoj palici, pronađenoj nakon pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, policija je otkrila DNK tragove boksera Marka Čolića, koji je već uhapšen zbog ovog napada i nalazi se u pritvoru. Prema nezvaničnim informacijama, drugi napadač na Kovačevića, Nedeljko Dukić iz Kneževa pobjegao je u Sloveniju!

Policijska uprava Banjaluka potvrdila je da je protiv Dukića podnesen izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

„U skladu sa uputstvom o potražnoj djelatnosti MUP-a RS za navedenim licem je na snazi raspis o traganju. Izdavanje međunarodnih potjernica je u nadležnosti suda u skladu sa zakonom o krivičnom postupku. Sve informacije i saznanja, kao i dokumentaciju koje imamo za navedeno lice gdje se nalazi i boravi dostavili smo Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u toku jučerašnjeg dana“, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Darko Novković.

Potraga za Nedeljkom Dukićem je u toku.

On je prema nezvaničnim podacima posljednji put lociran u Sloveniji, gdje mu žive srodnici, a pretpostavlja se da bi mogao da se krije i u Hrvatskoj ili Italiji.

Da li je Dukić pobjegao u inostranstvo ili se krije u Kneževu, pitanja su koja smo postavili banjalučkom Okružnom tužilaštvu. Iz ove institucije je potvrđeno da su dobili dopunu izvještaja protiv osumnjičenog Dukića, te da je donesena odluka o sprovođenju istrage.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, donio je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D.N., te stavio prijedlog Okružnom sudu u Banja Luci za raspisivanjem potjernice i prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom.“ – navodi se u odgovoru Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

I iz banjalučkog Okružnog suda obavijestili su nas da je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka ovom sudu podnijelo prijedlog za određivanje pritvora i raspisivanje potjernice za navedenim licem, kao i da će o tom prijedlogu sud donijeti odluku u zakonskom roku.

Marko Čolić je već sedmicama u pritvoru, a policija je protiv njega pronašla niz dokaza, uključujući DNK tragove, kao i snimak kamere koja je snimila kretanje boksera. On se prethodno tokom kriminalističke obrade u policiji branio ćutanjem.

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević, teško je pretučen 26. avgusta ispred svog stana u banjalučkom naselju Obilićevo, kada su ga metalnim palicama na razvlačenje napala dva muškarca. Kovačević je zadobio ozbiljne povrede glave, zbog čega je hospitalizovan, a Tužilaštvo je ovaj napad okarakterisalo kao pokušaj ubistva. Motiv napada još uvijek nije utvrđen, kao ni nalogodavci i organizatori.

(BN)