Home BiH Potvrđena optužnica protiv Kostadina Vasića

Potvrđena optužnica protiv Kostadina Vasića

0

Osnovni sud u Zvorniku potvrdio je optužnicu protiv poslanika Ujedinjene Srpske Kostadina Vasića i njegovog kuma Todora Nikolića koji su osumnjičeni da su 30. decembra 2017. godine teško pretukli Vasićevog komšiju i daljeg rođaka Ljubišu Vasića.

– Povodom potvrđene optužnice Vasić i Nikolić su se izjasnili da nisu krivi. Nakon toga zakazan je glavni pretres i u toku je izvođenje dokaza po prijedlogu tužioca. Nakon toga slijedi izvođenje dokaza po prijedlogu optuženih – istakaao je sekretar Suda Čedo Jović.

Ljubiša Vasić je zbog povreda proveo mjesec dana u bijeljinskoj bolnici. On je kasnije istakakao da se incident dogodio u kafani „Džentlmen“ Kostadina Vasića.

– On mi je često prijetio zato što sam se žalio zbog preglasne muzike i nereda, ali nikada nije fizički nasrtao na mene. To veče me je prvo prozivao i psovao ustašku majku, zato što mi je majka Hrvatica, a kada sam im odgovorio, onda su on i njegov kum Todor Nikolić skočili na mene i brutalno me pretukli. Slomili su mi vilicu, imao sam potres mozga i podlive krvi po cijeloj glavi – kazao je Vasić.

Okružno tužilaštvo Bijeljina podiglo je 30. avgusta prošle godine optužnicu protiv Vasića i Nikolića. Optužnica je potom dostavljena Osnovnom sudu u Zvorniku koji ju je potvrdio 13. septembra 2018. godine.

Vasić nije želio da komentariše potvrđivanje optužnice.

– Zauzet sam, prijatno – kratko je rekao Vasić.

Podsjećamo, bivši predsjednik SDS-a Vukota Govedarica isključio je prošle godine Vasića iz ove stranke zbog, kako je tada saopšteno, teže povrede Statuta“. Ubrzo nakon toga Vasić je prešao u Ujedinjenu Srpsku, te danas obavlja funkciju predsjednika poslaničkog kluba te stranke.

MojaBanjaluka.info