Home Crna hronika Požari u Srpcu i Banjaluci: Izgorjeli portirnica i sušnica za meso

Požari u Srpcu i Banjaluci: Izgorjeli portirnica i sušnica za meso

0

U dva odvojena požara koja su se desila u srijedu izgorio je objekat portirnice preduzeća “Dević tekstil” u Srpcu te sušnica za meso u banjalučkom naselju Dragočaj u vlasništvu Z.S.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim” iz izvora bliskih istrazi, portirnica pomenutog preduzeća izgorjela je u vrijeme treće smjene, a požar je najvjerovatnije uzrokovala grijalica. Navodno je čuvar ostavio upaljenu kvarcnu grijalicu i otišao da obiđe proizvodni pogon, kada je došlo do kratkog spoja.

“Portirnica je u potpunosti izgorjela, a šteta je procijenjena na oko 2.000 KM”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Gradiška, srbačkoj policiji u srijedu, oko 22.15, prijavljeno je da je u Srpcu došlo do požara na pomoćnom objektu privatnog vlasništva.

“Požar je ugasila Teritorijalna vatrogasna jedinica Srbac. Policija je obavila uviđaj, a o navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka požara”, rekla je Vesna Divljanović, portparol ove uprave.

Kada je u pitanju požar u Banjaluci, pomoćni objekat u vlasništvu Z.S. u banjalučkom naselju Dragočaj zahvatio je požar, a tom prilikom pričinjena je materijalna šteta. Požar je prijavljen policiji u srijedu oko 3.35, a lokalizovali su ga pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka. Kako saznajemo, izgorjela je sušnica za meso zbog nepažnje vlasnika.