Home Banjaluka Poziv mjesnim zajednicama da dostave prioritete za izgradnju u svom naselju

Poziv mjesnim zajednicama da dostave prioritete za izgradnju u svom naselju

0

Iz Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka pozvali su savjete svih 57 mjesnih zajednica da dostave prioritete za izgradnju komunalne infrastrukture u idućoj godini, u okviru priprema za izradu nacrta gradskog budžeta za 2019. godinu.

– Podaci o prioritetima za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, poslužiće za izradu programa zajedničke komunalne potrošnje i uređenja građevinskog zemljišta za narednu godinu. Prioritete je potrebno klasifikovati po vrstama: komunalna oprema, vodovod, kanalizacija i javna rasvjeta, kako bi u skladu sa sredstvima budžeta raspoloživim za ove namjene bio sačinjen što kvalitetniji prijedlog ovih programa – naveli su iz resornog odjeljenja.

Mjesne zajednice treba da navedu isključivo tri prioriteta po navedenim vrstama, sa unošenjem tačne lokacije, količine odnosno dužine, brojem potencijalnih korisnika, te procjenjenu vrijednost radova, odnosno opreme.

– Napominjemo da su prijedlozi mjesnih zajednica jedan od kriterijuma, a da će odjeljenje prilikom izrade prijedloga programa uvažavati i druge kriterijume kao što su: Strategija razvoja grada, Plan kapitalnih investicija 2018-2020, usvojene odluke, analize, studije, projekte, kao i ravnomjernost ulaganja po mjesnim zajednicama – navedeno je u dopisu upućenom mjesnim zajednicama.

Predstavnici mjesnih zajednica spiskove prioriteta treba da dostave Odjeljenju za komunalne poslove do 15. avgusta.