Home Banjaluka Poznata banjalučka “Rupa” promijenila vlasnika

Poznata banjalučka “Rupa” promijenila vlasnika

0

Zemljište na mjestu nekadašnjeg poligona auto škole Krajina, preko puta zgrade Doma sindikata Republike Srpske, popularna “Rupa” promijenilo je vlasnika saznaje Gerila info. Rupu je od Nenada Luburića vlasnika firme Ideal kompani kupio Mladen Milanović Kaja vlasnik nekoliko firmi u Banjaluci i van BiH, između ostalih i banjalučke Čistoće.

Na mjestu Rupe predviđen je kompleks sa podzemnim garažama do nivoa zemlje a nad zemljom je planirana gradnja svojevrsnog parka koji bi bio dio cijeline od gradske uprave do zgrade Doma sindikata Republike Srpske. Međutim, izvor Gerile tvrdi, da bi promjena vlasništva nad Rupom mogla dovesti i do promjene planova za gradnju i da bi se sada moglo desiti ono čemu se gradske banjalučke vlasti u načelu (iako pojedini načelnici nisu protiv) protive a to je da na tom mjestu nikne jedan ili više visokih stambeno poslovnih objekata.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke nekoliko puta je isticao da na mjestu Rupe iznad garaža treba da bude izgrađen funkcionalan gradski park. Radojičić u tome nije imao podršku načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodana Stanarevića iako nije bilo javnog suprostavljanja takvoj odluci.

Na pitanja o daljoj sudbini Rupe, promjeni vlasnika i eventualnoj gradnji zgrada na toj parceli iz gradske uprave nisu zvanično odgovorili. Poručili su samo da grad nema ništa sa prometovanjem zemljišta između privatnih lica. Nezvanično, ipak, saznajemo da za sada ipak nema govora o gradnji zgrada na mjestu gdje je predviđen park i da je tako predvidio i aktuelni regulacioni plan.

Podzemna garaža kada bude završena na mjestu Rupe biće prva privatna garaža ili javni parking u gradu a vlasnik garaže će gradu plaćati naknadu po osnovu broja parking mjesta bez obzira na broj parkiranih vozila. U planu je uklanjanje i postojećih parkinga u neposrednoj blizini rupe u smijeru prema zgradi gradske uprave.

gerila.info