Home Crna hronika Poznati kuglaš ubio se zbog dugova prema banci?

Poznati kuglaš ubio se zbog dugova prema banci?

0

Nenad Balaban, poznati bosanskogradiški kuglaš i kuglaški trener, izvršio je samoubistvo u srijedu u popodnevnim satima. Balabanovo tijelo pronađeno je u Golfu u obližnjoj Vrbaškoj, u neposrednoj blizini rječice Jablanice.

Finansijski problemi

Balaban je samoubistvo počinio pucnjem iz pištolja, a prema nezvaničnim informacijama, ostavio je nekoliko oproštajnih pisama. Zvanično nisu poznati razlozi za Balabanovo samoubistvo, dok se nezvanično priča da su u pitanju dugovanja prema banci.

Balabanovi prijatelji kažu da su se družili s njim dan prije tragedije i da ih ništa nije upozoravalo na ovo.

– Nenad nam je bio trener i vođa. Bio je sjajan prijatelj, kuglaš i pedagog. Uvijek je optimistički djelovao na nas. Baš nas je potresla njegova smrt – riječi su mladog kuglaša Kozare Dražena Košpića.

Nenad Balaban bio je rado viđen u kuglanama širom Bosne i Hercegovine i regiona. Jedan je od pokretača razvoja kuglanja u Bosanskoj Gradišci, koja je danas jedan od centara ovog sporta.

Riječi prijatelja

Darko Ilić kaže da je s Balabanom svakodnevno provodio vrijeme u kuglani. Kako nam je rekao, mnogo je naučio od njega.

– Nenad je bio kompletna sportska ličnost. Bio je odličan igrač pa onda trener, selektor i sudija. Uvijek je bio nasmijan i spreman na šalu. Pamtit ću ga samo po dobrom – govorio je Ilić.