Home Vijesti PRAVDA ZA DAVIDA 350. DAN Majka ubijenog mladića: “Borbu nastavljamo u evropskim...

PRAVDA ZA DAVIDA 350. DAN Majka ubijenog mladića: “Borbu nastavljamo u evropskim insitucijama”

0

Među okupljenima večeras, 350. dan, bila je i Suzana Radanović, majka nastradalog Davida. Istakla je kako je loš osjećaj ponovo doći u Banjaluku, ali da odustajanja nema i da se borba nastavlja u evropskim institucijama.

Za nastavak borbe u Banjaluci, kaže da to ne može komentarisati jer više ne živi u ovom gradu.

– Ja ne mogu reći ljudima izađite na ulicu, kada ja ne živim tu. Ja ne mogu negdje na sigurnom da sjedim i tjeram ovdje ljude pred policiju. To neću nikada uraditi. Osnovali smo Udruženje i kroz nega ćemo pokušati djelovati koliko god budemo mogli. Uskoro će ljudi moći da se učlane u Udruženje i već su nam mnoga vrata u svijetu otvorena – rekla je Suzana.

Zahvalila se ljudima koji nisu odustali, koji se svako veče okupljaju i pale svijeće, ali i svima onima koji su porodici izašli u susret i pomogli oko eshumacije i Davidove sahrane u Beču.

– Mi ovo ne radimo da bi nekom nešto poručili, to je suludo. Naravno da to što radimo, pokazuje u kakvom sistemu živimo, mada mislim da njih u vlasti to ne dotiče, da nemaju osjećaja i zapravo da ne razmišljaju o tome šta to znači – istakla je Suzana pozvavši predsjednicu RS, da preduzme aktivnosti koje su njenoj nadležnosti i pomjeri rješavanje slučaja ubistva sa mrtve tačke, piše Buka.