Home Vijesti Pravda za Davida: Fokus vratiti na pitanje “Ko je ubio Davida?”

Pravda za Davida: Fokus vratiti na pitanje “Ko je ubio Davida?”

0

Predstavnici pokreta “Pravda za Davida” poručili su jučer na pres konferenciji u prostorijama udruženja u Banjaluci da svoj i fokus javnosti žele da vrate na ključno pitanje: “Ko je ubio Davida”.

“Kontradiktornosti, nejasnoća, i neistina je previše u ovom slučaju. Ovdje nije riječ o nemaru već o zataškavanju”, poručili su predstavnici “Pravda za Davida”.

“Sve je eskaliralo 30.decembra. Skup nije organizovan od strane Pravde za Davida, već od strane građana koji podržavaju našu borbu. Građani su zastali kraj zgrada više institucija. Davor je želio spriječiti svaki incident i nije dopuštao da iko sem njega i medija prilazi predstavnicima MUP RS kada im je pokazivao svoje rane.”

“Na Krašovom parkingu je dio građana izrazio svoje nezadovoljstvo povodom najavljenog koncerta Harisa Džinovića, ali prije samog koncerta, tako da sami koncert nije prekinut jer nije ni počeo. Zašto su predstavnici Grada Banjaluka za neodržavanje koncerta optužili PzD, gdje je uništena oprema, zašto je naredni dan otkazana dječija Nova godina”, pitali su Gradsku upravu Banjaluka iz grupe PzD.

Jedna od, po njihovom mišljenju, nejasnoća je i ta “kako je moguće da su pojedini mediji bili spremni da izvještavaju o tzv. državnom udaru od strane grupe Pravda za Davida”.

Na pitanje novinara zna li se gdje je Davor Dragičević odgovoreno je da je to pitanje za policiju RS, jer je za njim raspisana potjernica.

“Niko od nas nije u kontaktu sa Davorom, pa čak ni porodica”, rekli su iz PzD.

“Mnogi naši članovi i ljudi koji nas podržavaju su prijavili brutalnost policije, a što je ranije danas potvrdio Ombudsmen za ljudska prava BiH.

Iz PzD je rečeno da im nije poznato da je još neko pored Aleksandru Gluviću dobio presudu, odnosno kaznu.  Gluvić se prema Rješenju Osnovnog suda tereti za prekršaj iz Člana 24. Zakona o javnom redu – kaznom zatvora u trajanju od 20 dana i za prekršaj iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru – novčanom kaznom u iznosu od 250 KM.

“Ne smatram da sam kriv. Pravo na mirno okupljanje i pravo na slobodu izražavanja mora biti zagarantovano i nijedan režim to ne sme da spreči”, rekao je Gluvić medijima ranije, komentarišuči svoj slučaj.

“Mi kao grupa ostajemo uz Davora i Suzanu, zajedno do kraja i pozivamo se da se i danas po 292. put i večeras okupimo u porti Hrama Hrista Spasitelja u 18 časova”, poručili su iz pokreta “Pravda za Davida”.

gerila.info