Home Crna hronika Pravili prekršaje, pa saobraćajne kazne pisali na ime oštećenog

Pravili prekršaje, pa saobraćajne kazne pisali na ime oštećenog

0

Policijska uprava Gradiška identifikovala je pet osoba, koje su iskoristili podatke oštećenog te na njega pisali saobraćajne kazne koje su dobijali, potvrđeno je za Srpskainfo.

Oni se sumnjiče da su falsifikovali isprave, navodili na ovjeravanje netačnog sadržaja i neovlašteno koristili lične podataka druge osobe.

– Naime, policiji je oštećeni prijavio da su mu na kućnu adresu stigli prekršajni nalozi, a u vezi prekršaja u saobraćaju, te je rekao da on prekršaje nije počinio jer je u vrijeme izvršenja boravio u inostranstvu – pojasnila je portparol PU Gradiška Vesna Vučić.

Operativnim radom utvrđeno je da su ova krivična djela počinili N.M, D.Z, S.Z. i A.V. svi iz Gradiške, a podatke o oštećenom dobili su od D. V. iz Gradiške.

Prema sazanjima Srpskainfo, D. V. posjeduje renta-kar agencije u Gradiški i imao je podatke od oštećenog, koji živi u inostranstvu, a koji često iznajmljuje auta od njega.

– Kada su pomenute osobe dobile kazne za saobraćajne prekršaje, on im je dao njegove podatke i rekao da kazne napišu na ime oštećenog – istakao je naš izvor.