Home Vijesti PRED POSLANICIMA VAŽNO PITANJE Skupština Srpske o dugoročnom zaduživanju od 678 miliona...

PRED POSLANICIMA VAŽNO PITANJE Skupština Srpske o dugoročnom zaduživanju od 678 miliona KM

0

Narodna skupština Republike Srpske danas će nastaviti posebnu sjednicu raspravom o prijedlogu odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2020. godinu.
Ministar finansija Zora Vidović rekla je juče da je prijedlogom odluke predviđeno dugoročno zaduživanje Srpske za ovu godinu u maksimalnom iznosu do 678 miliona KM.
Vidovićeva je objasnila da je struktura ovog zaduženja takva da je na domaćem tržištu 354,1 milion KM, a na inostranom tržištu 323,8 miliona KM.
Prema njenim riječima, od 354,1 miliona KM izvršeno je zaduženje od 214,1 milion KM i ostaje da je na domaćem tržištu još moguće zaduženje od 140 miliona KM.

U nastavku posebne sjednici biće razmotren i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci-Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina (908-BA).
Poslanici su tokom posebne sjednice Narodne skupštine razmotrili Prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu, kojim je budžet povećan za 188 miliona KM i iznosi 3,613 milijardi KM. Razmotren je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju ovogodišnjeg budžeta.
Razmotren je i prijedlog odluke o potvrđivanju akata koje je donio predsjednik Republike za vrijeme vanrednog stanja i donošenju odluke o prestanku važenja uredbi zakonskom snagom.
Narodna skupština Republike Srpske u četvrtak, 21. maja, usvojila je odluku o ukidanju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske jer je stavljena pod kontrolu epidemiološka situacija koja se odnosi na virus korona.
Nastavak sjednice zakazan je za 10 časova.
Posebna sjednica održava se u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske koja zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Molim poslanike da ne skidaju maske jer kad pričaju pljuju po mikrofonu i Čubriloviću, a tako se zaraza prenosi. Vlado Đajić, …
VIŠE

Tužilaštvo BiH istražuje nezakonito izdavanje viza Iračanima u ambasadi BiH u Amanu, da bi se pod krinkom turista domogli EU. Mato Zeko, …
VIŠE

U opštini Višegrad podijeljeno 80 paketa rasadnog materijala, pojedinačne vrijednosti 252 KM, za socijalno ugrožene porodice, primaoce socijalne …
VIŠE

Ne znam po kom osnovu je član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, došao na posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, jer nije …
VIŠE

Potpredsjednik SNSD Radovan Višković izjavio je Srni da je sporazum ove partije sa Strankom demokratske srpske Semberije (SDSS) Miće Mićića …
VIŠE

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke, Nemanja Vasić, povukao se večeras sa funkcije predsjednika Opštinskog odbora prnjavorskog SDS, saznaje …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)