Home Crna hronika Predložen pritvor babi iz Šipova koja je podvodila 11-godišnju unuku

Predložen pritvor babi iz Šipova koja je podvodila 11-godišnju unuku

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za M. S. (64) iz Šipova osumnjičenu da je svoju 11-godišnju unuku podvodila S. S. (53) iz Šipova, kome je takođe predložen pritvor.

Kako je saopšteno iz tužilaštva babi M. S. na teret stavlja da je počinila krivično djelo navođenje na prostituciju, za koje je zakonom zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora. S druge strane S. S. se tereti za obljubu sa djetetom mlađim od 15 godina i zaprijećena mu je kazna od najmanje osam godina zatvora.

– Prtivor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili da će uništiti i sakriti tragove važne za krivični postupak, takođe zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog takozvanog uznemirenja javnosti – navode u OJT Banjaluka.

Nezvanično saznajemo da je cijeli slučaj otkriven nakon što su građani prijavili policiji da maloljetnicu često viđaju u društvu S. S, te kako se s njime vozi u automobilu i dolazi u njegov stan, što im je bilo sumnjivo. Policajci su čak zatekli S. S. u stanu sa maloljetnicom, a da stvar bude još gora s njima je bila je i njena baka za koju se sumnja da je za novac podvodila unuku ovom muškarcu.

Nezvanično saznajemo i da je maloljetnica živjela s bakom jer se majka nekoliko godina poslije njenog rođenja udala i živi sa mužem, s kojim ima dijete.

Inače, S. S. je dosada više puta hapšen zbog raznih krivičnih djela, od tuča i nasilničkog ponašanja, do zloupotreba droga.

SrpskaCafe