Home Vijesti Preduzeće iz Prijedora pokrenulo proizvodnju motocikala “Torini”

Preduzeće iz Prijedora pokrenulo proizvodnju motocikala “Torini”

0

“Cromex” na sajmu u Njemačkoj predstavlja usluge savremenih tehnologija, ali i motocikl  čija je proizvodnja upravo pokrenuta

 

Koordinacioni tim Projekta nastupa bh. kompanija na sajmu Hannover 2019. izvršio je rangiranje i selekciju prijavljenih firmi za nastup na štandu BiH u Hali 4 (Industrial supply – dio sajma posvećen podugovaranju), prema jedinstvenim kriterijima projekta koji su navedeni u samom pozivnom pismu za učešće kompanija na sajmu.

Koordinacioni tim je ocijenio da je Cromex d.o.o. jedna od šest prijavljenih kompanija koja je dovoljno spremna da ostvari uspješan nastup kako na sajmu tako i na zahtjevnom tržištu Njemačke i EU.

Predstavnici ovog prijedorskog preduzeća predstavit će usluge najmodernijim tehnologijama za lasersko rezanje limova i cijevu sa područja Balkana.

U pitanju je cjelokupna paleta proizvoda, a među njima će se naći i prvi put motocikl “Torini” čiji je Cromex, odnedavno vlasnik licence i proizvođač.

Prvi modeli “Torini”-ja, čiji je konstruktor Tone Rifelj, na tržište su izbačeni 1984.

Cromex je nedavno uveo i proizvodnju javnih toaleta, za potrebe uređenja gradova i drugih urbanih sredina piše portal Prijedor24.com.