Home Crna hronika Pretučeni u centru Banjaluke: “Sina su mi tukli i kada se onesvijestio”

Pretučeni u centru Banjaluke: “Sina su mi tukli i kada se onesvijestio”

0

Odranije poznati nasilnici pretukli su mog sestrića Marka Kostića (22) i sina Nikolu Brkića (18), prema kojem su bili toliko brutalni da su ga nastavili udarati i kada je onesviješćen ležao na zemlji.

To nam je ispričao Banjalučanin Željko Brkić, koji ističe da su Marko i Nikola premlaćeni u ponedjeljak oko 20.45 ispred jednog kafića, smještenog u zgradi nekadašnje “Adrije”, u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, u centru Banjaluke.

On pojašnjava da su Marko i Nikola sjedili u ovom kafiću, a onda su ih dvojica napadača zovnula da izađu ispred objekta, nakon čega je počela tuča.

“Zatim su još dvojica napadača istrčala iz obližnjeg haustora pa su sva četvorica tukla Marka i Nikolu. Dvojica su tukla Marka, a dvojica Nikolu”, ističe Brkić za “Nezavisne”. Dodaje da je riječ o napadačima od kojih je većina već poznata policiji.

“U pitanju su Miloš Ećim, sin Ljubana Ećima, bivšeg zamjenika načelnika Centra državne bezbjednosti RS – Banjaluka, te Nemanja Đurić, Jovan Marjanović i Bojan Babić”, rekao je Željko Brkić. Po riječima Brkića, njegov sin i sestrić premlaćeni su šakama i nogama, s tim što je deblji kraj izvukao Nikola.

“Sestrin sin se nekako izvukao i prošao je s modricama i podlivima, a mog sina su oborili i tukli su ga čak i dok je bio na zemlji, u besvjesnom stanju. Bili su toliko brutalni da su mu skakali na glavu. On ima frakturu lobanje, potres mozga i druge povrede. Sada je u Univerzitetskom kliničkom centru RS”, priča ogorčeni otac Nikole Brkića.

Kako je dodao, postoje očevici ovog napada.

Uz navođenje inicijala, iz UKC RS su nam potvrdili da su im dvojica mladića u Urgentni centar dovezena u ponedjeljak u 21.17.

“Pacijent M.K. je pregledan i zbrinut u Urgentnom centru UKC RS te je pušten na kućno liječenje. Pacijent N.B. je hospitalizovan u Službi za neurohirurgiju. Zadobio je povredu glave te je adekvatno zbrinut. Pacijent je stabilnog zdravstvenog stanja i ostaje na daljem bolničkom praćenju i liječenju”, rekli su iz UKC RS.

Iz Policijske uprave Banjaluka za “Nezavisne” su potvrdili da su policajci nadležne policijske stanice identifikovali i ispitali četiri lica koja su nanijela povrede dvojici muškaraca. Kako dodaju, o početnim saznanjima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa zaprimljenom prijavom, kao i stepen zadobijenih povreda, u skladu sa čim će se kvalifikovati djelo. Nakon završenih svih potrebnih radnji i u skladu s utvrđenim činjeničnim stanjem biće dostavljen izvještaj nadležnim organima”, naglašavaju iz policije.