Home Ex-Yu Priča heroja koji je prvi pomogao Dei: Bila je preplašena i samo...

Priča heroja koji je prvi pomogao Dei: Bila je preplašena i samo ponavljala: “ŠTA MI JE S RUKOM, MNOGO ME BOLI?”

0

Voditeljka “Jutarnjeg programa” na “Pinku” Dea Đurđević nakon višečasovne operacije koja je juče obavljena nalazi se u šok sobi, gdje nikome nije dozvoljen ulazak.

Ljekari su danas obavili kontrolni pregled i ustanovili da je za sada sve u najboljem redu.

Ipak, tokom jučerašnjeg dana kada se u jutarnjim časovima dogodio stravičan udes kod bolnice “Dr Dragiša Mišović”, jedan čovjek je herojskim potezom oduševio sve.

Naime, vozač Hitne pomoći Dušan Vranješević, juče je prvi pritrčao da pomogne Dei Đurđević kada joj je autobus otkinuo ruku. Kako dr Sergej Pantić kaže za “Blic”, Dušan Vranješević, koji radi 24 godine kao vozač Hitne pomoći, vozio je pacijenta na dijalizu u “Dragiše Mišović” i prvi se zatekao na mjestu nesreće.

– Prvi je prišao i vidio da je Dea svjesna. Pozvao je Hitnu pomoć i obavijestio dispečara i načelnika smjene da ima više povrijeđenih. Oni su poslali troja kola. On je zbrinjavao ruku zajedno sa medicinskom sestrom koja radi u laboratoriji “Dragiše Mišović”. Njih dvoje su, inače, prvi počeli da zbrinjavaju povrijeđene – rekao je pomoćnik direktora Hitne pomoći, dr Sergej Pantić.

Kada je došla policija, nastavlja on, Dušan im je rekao da je svuda led i da obezbjede to mjesto.

– Dok je to trajalo, naišla su kola koja policajac uopšte nije vidio jer je bio okrenut leđima. Dušan ga je u posljednjem trenutku zgrabio i spasao ga. Kada je naša ekipa došla, on im je mahao da uspore zbog leda koji je bio svuda, a oni to nisu mogli da znaju. Srećom, oni su shvatili i usporili, ali su proklizali i nekako se zaustavili na ivičnjaku. Da ih Dušan nije upozorio naletjeli bi na povrijeđene jer ne bi u onoj brzini mogli da se zaustave – priča dr Pantić.

– Nije dizala paniku, iako je bila preplašena. Kada joj je Dušan prišao, vidio je da joj je rukav prazan. Budući da je taj prvi trenutak najgori i da od šoka nije shvatila o čemu je riječ, pitala ga je tiho: “Šta mi je sa rukom, mnogo me boli” – dodaje pomoćnik direktora Hitne pomoći.

On je odmah shvatio da je najpotrebnije da voditeljki zaustave krvarenje, međutim, zbog šoka koji je uslijedio, njoj su se stegli krvni sudovi.

Blic