Home Banjaluka PRIDRUŽITE SE: Gorska služba spasavanja prima nove članove

PRIDRUŽITE SE: Gorska služba spasavanja prima nove članove

0

Gorska služba spasavanja Banjaluka organizuje u aprilu pristupni kurs za prijem novih članova i poziva zainteresovane sugrađane da im se priključe.

Uslovi za prijem u GSS Banjaluka su da je kandidat starosne dobi između 20 i 35 godina, potvrda o ljekarskom pregledu koju izdaje Zavod za medicinu rada i sporta RS, te obavezno prisustvo predavanjima i vježbama u trajanju od dvije sedmice.

– U slučaju da je kandidat stariji od navedenih godina, treba da u prijavi naglasi da li posjeduje vještine ili znanja koje su od važnosti za GSS, te će komisija za ocjenjivanje kandidata razmatrati prijem na kurs – precizirali su iz GSS-a.

Svoje prijave, kao i eventualna dodatna pitanja ili nejasnoće po pitanju kursa, zainteresovani građani mogu poslati na adresu: sekretar@gssbl.org.

Gorska služba spasavanja Banjaluka je dobrovoljna, neprofitna, humanitarna i stručna organizacija kojoj je osnovni zadatak spasavanje i pružanje prve pomoći unesrećenima na nepristupačnim terenima.

GSS može da djeluje i u urbanim uslovima u slučajevima saobraćajnih nezgoda, elementarnih nepogoda  kao što su poplave, visoki sniježni nanosi, niske temperature ili požari.

Srpska Info