Home Crna hronika Profesor stradao u nesreći kod Nevesinja: Krenuo da posjeti očev grob pa...

Profesor stradao u nesreći kod Nevesinja: Krenuo da posjeti očev grob pa poginuo

0

Novosađanin Igor Kuzman (48) poginuo je juče u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Vrtič kod Nevesinja, kad je autobus kojim je putovao u Mostar sletio s puta i prevrnuo se. U nesreći je poginula i putnica Ljiljana Boričić (66) iz Berana, dok je još 20 osoba povrijeđeno.

Uzrok stravične nesreće su vjerovatno loši vremenski uslovi na putu, a kako se saznaje, autobus je u vlasništvu turističke agencije “Globturs”, čije je sjedište u Hrvatskoj.

Kako Kurir saznaje, nastradali Igor Kuzman je na kobno putovanje pošao kako bi obišao očev grob.

– Igor je stanovao kod nas kao podstanar otkad je došao iz Hercegovine da studira u Novom Sadu, gdje je i završio fakultet. Živio je sam, nije se nikada ženio. Jako fin i kulturan čovjek. Otac mu je umro i sahranjen je u Hercegovini. Rekao nam je da ide u Trebinje, kao i svake godine, na godišnjicu očeve smrti, a potom kod rođaka na slavu Sveti Nikola – ispričala je starija Novosađanka koja je iznajmljivala Igoru stan.– Igor je stanovao kod nas kao podstanar otkad je došao iz Hercegovine da studira u Novom Sadu, gdje je i završio fakultet. Živio je sam, nije se nikada ženio. Jako fin i kulturan čovjek. Otac mu je umro i sahranjen je u Hercegovini. Rekao nam je da ide u Trebinje, kao i svake godine, na godišnjicu očeve smrti, a potom kod rođaka na slavu Sveti Nikola – ispričala je starija Novosađanka koja je iznajmljivala Igoru stan.

U trenutku kad su reporteri razgovarali s njegovom gazdaricom, na vratima se pojavio i Igorov rođeni brat Olja Kuzman, koji živi u Zrenjaninu.

– Javili su mi za pretužnu vijest. Došao sam do stana da uzmem bratovljevo odijelo. Svake godine u ovo doba on je išao u rodni kraj kako bi obišao tatin grob, tako da ćemo ga najvjerovatnije sahraniti pored oca. Igor je bio diplomirani mašinski inženjer i radio je kao profesor u srednjoj školi u Žablju. Bio mi je i više od brata. Shvatite me, stvarno ne znam šta bih više rekao, jer ovo je veliki šok za mene – rekao je očajni brat.

Kako prenose mediji, ovaj dio puta je inače veoma rizičan, a snijeg i niske temperature pravili su probleme i prethodnih dana.

Jedan od putnika, koji je, na svu sreću, prošao bez povreda, po izlasku iz slupanog vozila novinarima je rekao da je autobus naišao na poledicu na putu i da se zbog toga prevrnuo.

(Kurir)