Home Crna hronika Proglašen dan žalosti: U stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginule majka i kćerka, tri...

Proglašen dan žalosti: U stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginule majka i kćerka, tri dječaka povrijeđena

0

Nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginule majke i kćerka, a povrijeđena su tri dječaka, u Novom Travniku je proglašen dan žalosti. Novotravničani su zbog tragedije za danas najavili mirno okupljanje ispred zgrade Opštine Novi Travnik u 13 sati, piše Tntportal.ba

Nakon hitnog sastanka u Opštini Novi Travniku, odlučeno je da dani žalosti bude dana, 8. decembra, kao i dan sahrane stradalih.

U nesreći koja se dogodila sinoć u 20:35 smrtno su stradale 30-godišnja A.H. i njena devetogodišnja kćerka, dok je dječak star četiri godine iz iste porodice teško povrijeđen i prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

U nesreći su povrijeđeni i dječaci stari osam i 12 godina, sinovi glavnog imama u Novom Travniku. Jedan dječak je prevezen na KCUS, dok je drugi smješten u travničku bolnicu.

Prema nezvaničnim informacijama, nesreća se dogodila u trenutku kada se žena s djecom vraćala s treninga džudoa.

Dragan Popović, tužilac koji je rukovodio uviđajem, kazao je za klix.ba da je žena preminula na mjestu nesreće, dok je djevojčica bitku za život izgubila na putu do bolnice. Preliminarni podaci su pokazali da je vozač “opel aster” koja je udarila pješaka, prema preliminarnim podacima, imao više od tri promila alkohola u krvi.

On je, prema riječima Popovića, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, izgubio kontrolu nad vozilom kod gradske džamije i popeo se na trotoar gdje su se nalazili majka i četvoro djece. Tokom dana će biti izvršena obdukcija stradalih, a vozaču će biti predložen pritvor.

“Opel astrom” je upravljao 34-godišnji Nermin Rustempašić koji je od ranije poznat policiji.

Zbog ove tragedije u Novom Travniku je večeras otkazan i koncert Krunislava Kiće Slabinca.

(Blic)