Home Banjaluka Proljetno čišćenje Banjaluke: Iznesite krupni otpad!

Proljetno čišćenje Banjaluke: Iznesite krupni otpad!

0

Proljetna akcija čišćenja i uređenja Banjaluke počela je danas, a svi sugrađani će imati priliku da na predviđena mjesta iznesu sav krupni otpad, izuzev građevinskog.

Akcija će u prvom dijelu, od danas do 3. aprila biti organizovana na području gradskih mjesnih zajednica na desnoj obali Vrbasa i seoskih mjesnih zajednica koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka-Jajce i platou Manjače.

Od 1. do 17. aprila, akcija će se provoditi u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka-Prijedor i putu Banjaluka – Bronzani majdan.

Kako su najavili iz Odjeljenja za komunalne poslove, aktivnosti u vezi sa proljećnom akcijom čišćenja i uređenja grada odvijaće se prema ranije utvrđenom operativnom planu i rasporedu, a u dogovoru sa predstavnicima mjesnih zajednica i izvođačima radova.

Odlaganje otpada će se vršiti u postavljene kontejnere od pet kubnih metara, kao i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz. Akcija će se sprovoditi u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, a uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima koja će vršiti odvoz.

– Pozivamo sve građane, preduzeća i institucije da se uključe i u ovogodišnju akciju jer samo zajedno možemo doprinijeti da naš grad bude uređen i čist – navedeno je iz Gradske uprave.

Kompletan plan proljećne akcije čišćenja i uređenja grada možete pogledati ovdje.

SRNA