Home Vijesti PROPUTOVAO SVIJET, A PONOSAN NA BANJALUKU: Robert Dacešin kroz pustinju u lokalpatriotskoj...

PROPUTOVAO SVIJET, A PONOSAN NA BANJALUKU: Robert Dacešin kroz pustinju u lokalpatriotskoj majici (FOTO)

1

Gdje god putujem, ponosan sam na svoj grad i svoju zemlju – poručio je Robert Dacešin, svjetski putnik iz Banjaluke iz impresivne crvene pustinje Vadi Rum na Bliskom istoku, lokacije na kojoj su snimani dijelovi filmova iz kultnog serijala “Ratovi Zvijezda.

– Ovo mjesto ima bogatu istoriju, ovdje su pronađeni arheološki predmeti i natpisi na kamenju, stari nekoliko hiljada godina. Ipak, mene cveni pijesak neodoljivo podsjeća na boju šljake, kojom obično isprljam patike, kada igram tenis u svojoj Banjaluci – kaže Robert.

Da bi došao u Vadi Rum, udaljen stotinak kilometara od čuvenog, u planinu uklesanog grada Petra, koji je jedno od sedam svjetskih čuda, najbolje je uzeti lokalnog vozača, jer se stranac može lako izgubiti u pustinji, preporučuje Robert.

On se nikad nije izgubio, bar ne ozbiljno, iako je za kratko vrijeme obišao 40 zemlja na svim kontinentima i “usput” samostalno naučio pet jezika i napisao na stotine reportaža i snimio još više živopisnih fotografija… Ali se nikad nije odvajao od svoje lokalpatriotske majice.

Blic

1 COMMENT

Comments are closed.