Home Banjaluka Proširuje se Poslovna zona Ramići, niče i novi objekat

Proširuje se Poslovna zona Ramići, niče i novi objekat

0

Poslovna zona Ramići u Banjoj Luci biće proširena. Novi poslovni objekti se već grade a biće otvorena i nova poslovna zona “Jelšingrad”.

Grad Banja Luka proširiće Poslovnu zonu „Ramići“, nakon što su kapaciteti zone praktično već popunjeni, gradnjom pogona 15 preduzeća, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Tokom današnje posjete ovoj poslovnoj zoni, Radojičić je precizirao da je u Ramićima, zbog velikog interesa investitora, ostala slobodna samo još jedna jedna parcela, koja će biti ponuđena na licitaciju, objavljeno je iz banjalučke Gradske uprave.

– Osim glavne hale, koja je najveća po površini, praktično će postojeći kapacitet zone biti popunjen. Zato nam je namjera, dalje širenje i u tom pravcu već su riješeni vlasnički odnosi na parcelama u okolini, što je i bio preduslov za tu aktivnost – kazao je Radojičić.

Radojičić je kazao da se uz širenje PZ „Ramići“, radi i na pripremama otvaranja nove poslovne zone „Jelšingrad“. Trenutno se radi na izmjeni regulacionog plana, odnosno podjele zemljišta na manje parcele, koje će biti ponuđene investitorima, kao i pripremama za izgradnju prateće infrastrukture.

– Time bi ove dvije zone bile najveće koje se razvijaju u proteklih nekoliko i naredne četiri godine – istakao je on.
Nove investicije

Željko Petrović u ime kompanije „Tenzo“, porodične firme koja postoji 33 godine, kazao je da u Poslovnoj zoni grade novi objekat kako bi svoju firmu sa trenutne tri lokacije, preselio na ovu u Ramiće.

-Zadovoljni smo aktivnostima Grada i očekujemo da će naš objekat biti gotov u naredna tri mjeseca – kazao je Petrović.