Home Banjaluka Protest ispred Tužilaštva: Ko je ubio Davida?

Protest ispred Tužilaštva: Ko je ubio Davida?

0

Veći broj ljudi okupio se danas ispred banjalučkog Tužilaštva, kako bi zaposlenim u toj instituciji postavili pitanje “Ko je ubio Davida Dragicevića?”ž

Otac nastradalog mladića Davor Dragičević upitao je gdje su držali i silovali njegovog sina i istakao da su ga ubili nečasni pripadnici MUP-a Republike Srpske.

“Imena otkrivam 5. oktobra”

– Lepire i Vrećo gdje su gaće od Davida? To su moje gaće, donesite ih da ih nosim kući. Ko je identifikovao odjeću? Ja nisam! Je li moj sin pronađen u vodi? Je li udavljen? Do kraja mjeseca Vrećo i Lepiru nećete više voditi ovaj slučaj, on prelazi u drugu nadležnost. Već imam 82 imena i svi ćete biti uhapšeni. Juče sam dao obećanje svom sinu. 5. oktobra ću reći imena i nalogodavaca. Ako do tada ne riješite slučaj, izbora neće biti – jasan je Davor.

On je ponovio da za izbornim skupovima nema potrebe jer izbora neće biti. Davor je zatim otišao da preda prijavu u Tužilaštvo i rekao je da je zadnji put da se obraća ovoj instituciji:

– Evo moj dragi sine šta smo doživjeli. Da stojimo ispred ove institucije koja 148 dana krije ubice i ništa ne radi. Sine, nema tvojih gaća, da ih vratim i stavim u ormar i da imam posmrtnu uspomenu. Ja nisam prepoznao odjeću. Oni sad vještače tu odjeću. Kako znaju da je njegova.Vrećo i Lepiru, siđite dole i donesite hlače. Petog oktobra ću spustiti ruku, a i MUP i specijala mogu krenuti na mene, jer izbora neće biti – poručio je ožalošćeni otac.

Davor Dragičević n je dodao da svi učesnici moraju biti pritvoreni i osuđeni na najveću moguću kaznu.

Pravda za Davida će trajati vječno

– Istina je surova, pravda će biti još surovija. Za sve šta se bude događalo kad spustim ruku isključivu odgovornost ćete snositi samo vi.

Nakon što je ponovo pozvao Vreću i Lepira da siđu, prisutni su počeli uzvikivati “siđite dole”.

– Jeste li vi roditelji? Koga štitite, ko je važniji od RS? Vi ste sotone i ubice, to ćete i ostati. Mi ćemo sve promijeniti do oktobra. Ako me ubijete, ima ko da nastavi. Grupa Pravda za Davida će trajati vječno – zaključio je Davor, uz poruku da će ubice naći i na Marsu ako treba.

(Srpska Cafe)