Home Vijesti Provjerili smo jutros stanje u tržnim centrima: Police su pune, hrane ima...

Provjerili smo jutros stanje u tržnim centrima: Police su pune, hrane ima dovoljno

0

Pandemija koronavirusa u posljednjih mjeseca dana u BiH uzrokovala je i brigu kod dijela stanovništva zbog snabdjevanja hranom.

Uprkos ogromnoj potražnji građana za osnovnim životnim namirnicama, distributeri hrane se svakodnevno trude d aničega ne nedostaje. To dokazuju fotografije koje smo jutros napravili u najvećim tržnim centrima u Sarajevu.

Police su pune, a naročito one sa osnovnim životnim namirnicama poput ulja, šećera, tjestenine i slično. Brašna također ima, ali se do poslijepodnevnih sati rasproda. Ipak već ujutro dobavljači se pobrinu da nove količine brašna budu u marketima.

Istina, trgovci nam govore da se police sa osnovnim namirnicama do poslijepodnevnih sati znatno isprazne zbog velike potražnje građana, ali da ničega ne nedostaje. Radnici u marketima i tržnim centrima ne mogu uvijek automatski napuniti police pa ponekad djeluje da je nestašica namirnica.

Ipak, da nema razloga za paniku dokaz je da su police svako jutro u potpunosti popunjene. Bh. distributeri hrane već danima naglašavaju da opskrbljivanje osnovnim namirnicama nije i neće biti ugroženo.

Građanima se samo savjetuje da budu racionalni prilikom kupovine te da ne gomilaju one artikle za kojima nema potrebe da ih kupuju u velikim količinama.