Home Sport Prva pobjeda rukometaša Srbije na Svjetskom prvensvu

Prva pobjeda rukometaša Srbije na Svjetskom prvensvu

0

Rukometna reprezentacija Srbije pobijedila je Koreju rezultatom 31:29 u utakmici 4. kola Grupe “A” na Svjetskom prvensvu čiji su domaćini Njemačka i Danska.

Koreja je bolje otvorila utakmicu, povela sa 5:2, međutim Srbija je nakon serije 4:0 prešla u vođstvo. U 18. Srbija je ostala bez Draška Nenadića koji je dobio crveni karton, a u nastavku je Koreja kontrolisala meč i na odmor otišla sa dva gola viška.

Iako je Koreja u većem dijelu drugog dijela kontrolisala rezultat, Srbija je do preokreta došla u posljednjih deset minuta.

Milosavljev je u 51. minutu odbranio jedan zicer sa lijevog krila, pri rezultatu 25:25, uslijedila je kontra, a Vorkapić pogađa sa vođstvo 26:25. U narednom napadu Koreanci prave faul u napadu, na postavljen napad Mošić pogađa sa bekovske pozicije, a Ilić u narednom napadu, nakon dobre kontre povećava na plus tri, prvi put na utakmici.

Koreanci su smanjili na dva gola razlike, a onda za tridesetak sekundi ponovo dva gola postižu Kukić i Vorkapić nakon čega Srbija dolazi do četiri gola viška (30:26). Koreja je prišla u polednjem minutu na dva razlike, ali je odmah Nemanja Ilić pogodio na drugoj strani i riješio pitanje pobjednika.

Najefikasniji igrač u Srbiji bio je Vukašin Vorkapić sa sedam golova dok je Jojung Kang iz Koreje 12 puta pogađao mrežu i proglašen je za najboljeg igrača utakmice.