Home Banjaluka Radojičić u Bijeljini

Radojičić u Bijeljini

0

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić prisustvovao je danas svečanom prijemu u Gradskoj upravi Bijeljine povodom manifestacije „Pantelinski dani“.

Ovo je već treći susret gradonačelnika dva najveća grada u Srpskoj za pet mjeseci.

– Ovo je poruka dobre saradnje naša dva grada. Prošle, a posebno ove godine, prvo sa nivoa gradonačelnika, a zatim i na ostalim, intenzivirali smo saradnju dva grada i proširili je na načelnike službi, na Gradske uprave i idemo dalje ka drugim institucijama i ljudima – kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, dvije lokalne zajednice mogu mnogo toga da nauče jedna od druge, od načina rješavanja komunalnih problema, pa do preuzimanja najboljih praksi iz školstva, zdravstva, projektima, finansijama i svemu ostalom.

On je naglasio da je za Republiku Srpsku veoma važno da dva najveća grada, u kojima je više od četvrtine stanovništva, većina privrede, univerziteti i kulturne institucije, pokazuju saradnju, sarađuju i šire jednu dobru atmosferu i šalju dobre poruke.

Radojičić je sa delegacijom Bijeljinu posjetio i u apriliu, a gradonačelnik Mićo Mićić uzvratio je posjetu gradu na Vrbasu u junu.

(Blic)