Home BiH Raspisan tender za projektovanje autoputa od Banjaluke do Prijedora

Raspisan tender za projektovanje autoputa od Banjaluke do Prijedora

0

Firma “Everit” iz Banjaluke raspisala je tender za istraživačke radove i projektovanje budućeg autoputa od Banjaluke do Prijedora.

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da je izabrani projektant dužan da izvrši kompletna geološka istraživanja i ukupan geodetski posao, te da izradi idejno rješenje, glavni projekat, detaljni projekat, plan eksproprijacije zemljišta, studiju izvodljivosti, lokacijske uslove i građevinsku dozvolu.

Takođe, od projektanta se traži i saradnja na procjeni uticaja na životnu sredinu, saradnja s projektantima tokom izmjena koje se budu dešavale u projektovanju, kompletiranje prijave i njena dostava Vladi RS.

Krajni rok za dostavu ponuda na ovaj tender je 19. septembar s tim da je do početka decembra izabrani projektant dužan da završi studiju izvodljivosti, idejno rješenje i da Vladi RS dostavi svu potrebnu tehničku dokumentaciju o lokacijskim uslovima. Do početka decembra 2020. godine, prema tenderskoj dokumentaciji, projektant mora da završi glavni projekat i pripremi dokumentaciju kako bi se od nadležnih institucija Republike Srpske dobila dozvola za građane.

Podsjećanja radi, Vlada RS dodijelila je koncesiju kineskoj kompaniji SDHS-CSI BH za igradnju autoputa Banjaluka – Prijedor, dužine oko 42 kilometra, profila sa po dvije saobraćajne trake. Vrijednost ovog projekta je 297 miliona evra, a koncesija je u decembru 2018. godine dodijeljena na period od 33 godine. Koncesiona naknada se sastoji od jednokratne naknade, koja iznosi 1,5 odsto investicije, što iznosi 4.466.600 evra, i godišnje naknade od pet odsto od prihoda ostvarenih obavljanjem koncesione djelatnosti, odnosno od iznosa prikupljene putarine.

nezavisne.com