Home BiH Ratni vojni invalid dobija tri marke invalidnine (VIDEO)

Ratni vojni invalid dobija tri marke invalidnine (VIDEO)

0

Zbog greške sistema ratni vojni invalid iz Banjaluke ostao je bez invalidnine. Sistem tvrdi da je godinama dobijao više nego što mu sleduje pa mu sada sistem uzima ono što mu je navodno nelegalno isplaćeno.

Invalid iz Banjaluke tvrdi da ga niko nakon revizije nije obavijestio a da ništa nije oteo već mu je invalidnina uredno stizla. Ko je kriv?

Goran Knežević na osnovu ratne vojne invalidnine prima nešto više od tri marke mjesečno. Ostatak invalidnine mu uzima država jer je Knežević godinama primao više od onogo što mu sleduje nakon revizije. Problem je u tome što Kneževića niko nije obavijestio da mu je invalidnina smanjena a država mu je uredno slala uobičajen iznos.

Knežević sada odgovara za tuđu grešku jer mu niko nije smanjio primanja nakon revizije a država se osigurala zakonom u kojem se navodi i mogućnost greške službenika. To Kneževiću nije utjeha.

Problem nije do mene a ja sam sada ostavljen bez invalidnine, kaže Goran Knežević. Poslanik Nebojša Vukanović upozorava da ovaj slučaj nije jedinstven i da se radi o apsurdnom sistemu.

Slične probleme pojedini građani imaju i sa Fondom penzijsko invalidskog osiguranja koje od građana potražuje novac koji su njihovi službenici isplatili korisnicima a nisu trebali.

BN TV