Home Vijesti “Recite istinu o ubistvu Dženana”!

“Recite istinu o ubistvu Dženana”!

0

Porodica stradalog Dženana Memića i danas će u centru Sarajeva održati protest na kojem će tražiti da se riješi ovaj slučaj. Okupljanje će biti održano na platou ispred Narodnog pozorišta s početkom u 17 sati. Muriz Memić, Dženanov otac, rekao je jutros da mu ovaj skup posebno teško pada.

”Ovo mi je najteže, palo, najviše sam se umorio. Oni su u ćošku, ja nazad neću. Poruka je da opet ponovim javnosti koliko su u ovo upetljani policajci, tužioci. Kako će me zastupati Federalno tužilaštvo kad su oni ovo napravili? Neka Dalida Burzić kaže ko je njen nalogodavac. Ovo je sunovrat države, oni su ugasili pravo”, poručio je on.

”Mi smo svi napravljeni budalama u ovoj državi zbog nekoliko lokalnih moćnika”, naglasio je Memić.

Kratko je govorio i o susretu s visokim predstavnikom Valentinom Inckom.

”Incko je obećao da će poslije izbora biti urađena reforma pravosuđa”, rekao je on.

”Pozvao sam Dalidu (Burzić) da je odvedem na adresu, ne mogu ja hapsiti. Ubica se zna. Mislili su da se istina neće saznati, pogriješili su”, poručio je Muriz Memić.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget rekao je da niko ne zna kroz kakav stres Muriz Memić prolazi prilikom organizacije okupljanja.

”Savjetovao sam mu da odustane od protesta, niko ne zna kroz kakav stres on prolazi. Jedan tužilac me pitao kako sam prije 2.5 godine bez ijednog dokumenta mogao znati. Rekao sam mu – na osnovu činjenica. Ja sam nakon prvog sastanka gospodinu Memiću rekao ono što govorim i danas”, kazao je Feraget.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu 16. jula izrekao je oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću navodeći da nema dokaza da se dogodila saobraćajna nesreća, kao i da povrede na Memiću ne odgovaraju onim koje bi zadobio prilikom naleta vozila na pješaka. Porodica Memić zahtjeva novu istragu koja će otkriti šta se Memiću dogodilo u noći 8. februara 2016. godine.

(BN)