Home Svijet Ronaldu uručena tužba za silovanje

Ronaldu uručena tužba za silovanje

0

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo optužen je za silovanje manekenke Ketrin Majorge u Las Vegasu 2009. godine, zbog čega je tužilaštvo u Nevadi otvorilo istragu krajem 2018. U međuvremenu je optužba povučena, ali se pojavila vijest da se proces ipak nastavlja.

Ronaldov advokat potvrdio je da je fudbaler nedugo nakon incidenta 2009. potpisao vansudsku nagodbu s Majorgom koja ga je optužila da ju je silovao. Portugalac je zvanično optužen da je 12. juna 2009. godine u Las Vegasu silovao tada 25-godišnju djevojku. Ona ga je tužila nakon devet godina ćutanja, na koju se obvezala kada se navodno nagodila s fudbalerom koji joj je platio 375 hiljada dolara (332 hiljade evra) za ćutanje.

– Ronaldo ne poriče da je pristao sklopiti sporazum, ali on ni u kojem slučaju nije priznao krivicu – rekao je njegov advokat Peter Kristijansen.

Krajem 2018. ponovo je podignuta optužba u istom slučaju, a početkom ovog mjeseca stigla je vijest da ju je Majorga povukla. Ali, čini se kako tu još nije kraj jer je došlo do novog zapleta.

Ronaldu je konačno na kućnu adresu stigao poziv na sud zbog tog slučaja. Ronaldov advokatski tim dugo je uspješno skrivao adresu slavnog Portugalca, ali sada je tome došao kraj i poziv na sud mu je uručen, što znači da se proces može nastaviti.

Zbog prijave za silovanje koju je podnijela Majorga protiv njega je bio pokrenut proces na sudu u Nevadi, ali ga je preuzeo federalni sud. To znači da se slučaj nastavlja, uprkos tome što je Majorga u međuvremenu povukla optužbe.

Loša vijest za Ronalda je ta što u američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje ako je žrtva prijavila nedjelo policiji unutar četiri godine. Prijeti mu doživotni zatvor, s mogućnosti izlaska na uslovnu tek nakon 10 godina.

Avaz