Home Vijesti Ruganje policiji, iznude, bijesni automobili: Ko je Marinko Zovko, sin “kralja nafte”...

Ruganje policiji, iznude, bijesni automobili: Ko je Marinko Zovko, sin “kralja nafte” koji je uhapšen zbog brze vožnje?

0

Firma “Zovko Oil” našla se u centru skandala 2015. godine kada je nestala javna zaliha goriva vrijedna 6,4 miliona maraka

Kontroverzni biznismen Marinko Zovko iz mjesta Žepče, koji je prekjuče kod Sremske Mitrovice uhapšen zbog divljačke vožnje brzinom od 245 kilometara na sat po zavijanom auto-putu, od ranije je poznat javnosti ali i hrvatskoj policiji i to zbog raznih krivičnih djela.

Osim brze vožnje koja mu je preko društvenih mreža donijela izuzetno veliku popularnost, ovaj biznismen je ranije uhapšen i jer je od jednog muškarca, sa još jednim saučesnikom, pokušao da iznudi 20.000 konvertibilnih maraka na ime duga za gorivo. Njima je tada određena zatvorska kazna od mjesec dana za to krivično djelo, piše Blic.rs.

Bahati biznismen inače je jedan od suvlasnika firme “Zovko Kompani” koju je naslijedio od svog oca Ivice Zovka, a pod čijim okriljem je još 15 firmi uključujući hotel i lanac benzinskih stanica “Zovko Oil”.

Firma “Zovko Oil” našla se u centru skandala 2015. godine kada je nestala javna zaliha goriva vrijedna 6,4 miliona maraka koja je bila povjerenja na čuvanje. To gorivo je bilo namijenjeno stanovništvu za pomoć u slučaju poplava, zemljotresa, rata i drugih nesreća.

Sud je u oktobru 2011. godine presudio da “Zovko Oil” mora vratiti gorivo u roku od 30 dana. Međutim, to se nije dogodilo. Na molbu ove firme Direkcija im je produžila rok za obnovu rezervi goriva do 23. januara 2012, ali ni tada gorivo nije vraćeno. Nakon toga rukovodstvo firme “Zovko Oil” je obavijestilo Direkciju da nisu u stanju da vrate potrošeno gorivo.

Bahato ponašanje, skupa kola i ismijavanje policije

Osim muljanja sa novcem i naftom, Zovko je u regionu poznat po svom nonšalantnom bahatom ponašanju. Živi na visokoj nozi, vozi skupocjene automobile za koje izdvaja milione i kojima juri auto-putevima dovodeći sve oko sebe u opasnost. Poznat je po tome što voli da boravi u društvu starleta, manekenki i drugih atraktivnih devojaka iz javnog života.

Ipak, ono što najviše voli su skupocjeni automobili i ismijevanje saobraćajne policije na društvenim mrežama.

Kao što smo već pisali, Zvoka poznaju svi saobraćajni policajci u regionu po nasilničkoj vožnji. Ono što on radi na putevima graniči se sa ludošću, a svoj bezobrazluk ispoljava u izjavama za medije u kojima ismijeva policajce koji ne mogu da ga uhvate i napišu mu kaznu.

– Ako me uhvate platiću kaznu, ali samo ako me uhvate – rekao je nedavno on za lokalne medije.

Ipak, policija u Srbiji mu je dolijala. On je uhvaćen kod Sremske Mitrovice i kada su policajci vidjeli o kome se radi, odmah su ga poslali kod tužioca. Ekspresno mu je određeno zadržavanje od 30 dana, moraće da plati novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara, a dozvola će mu biti oduzeta na devet meseci, mada ta zabrana važi samo na teritoriji Srbije.

(Fokus)